KLARA SVENSSON

The Swedish Princess

_DSC4104.jpg
 
ua svart vit.jpg

Om MIG

Det finns något befriande och ärligt med att slåss, kampen som utspelas både fysiskt och mentalt i en boxningsring. Från första gången jag tog på mig ett par boxningshandskar vid 14 års ålder var jag fast.

Boxningskarriären började när jag var 15 år i Höllvikens Boxningsklubb. Min första tränare var Christer Ekberg. Han är fortfarande med mig i ringhörnan så ofta han orkar med mig, snart 15 år senare. Amatörkarriären gick snabbt framåt och efter ett antal tunga medaljer i både nationella och internationella mästerskap så fick jag 2011 ett erbjudande om att bli proffs. Sagt och gjort. Jag flyttade till Hamburg och påbörjade proffsdrömmen i kollektiv tillsammans med resten av grabbarna i EC Boxpromotion.

I Tyskland kammade jag hem mina 10 första matcher och efter 2 år knackade ett av världens bästa boxningsstall på dörren (okej de ringde). Team Sauerland. Nytt stall, ny stad. Flytten gick till Köpenhamn där jag sedan dess drillats av min eminente tränare Joey Gamache. 

Vid sidan av idrotten har jag också utbildat mig till rekryteringskonsult samt pluggat arbetslivshälsa, idrottspsykologi och kreativt skrivande. Under många år arbetade jag även som säljare och make-up-artist för Esteé Lauder Companies. OCH, så har jag varit expertkommentator för Viasat i både Sverige och Danmark. Senast under OS i Brasilien.

Jag brinner för ungdomsfrågor och är mentor via Mentor Sverige, det tycker jag förresten att du också borde bli.

 

Bio
 

Född: 1987
Längd: 175cm

 

 

Amatörmatcher:
105

 

 

Fystränare:
Jonas Morin

Klubb: 
Team Sauerland

 

 

Proffsmatcher:
17-2-0

 

 

Manager:
Nisse Sauerland

Viktklass: 
Welter vikt: 66,7 kg

 

 

Tränare:
Joey Gamache

 

 

Agent:
Åsa Thurhammar

5 SM-Guld /
1 EM-silver /
1 VM-silver/
1 VM-brons


WBC interim champion junior welter 2014WBC interim champion welter 2016

IMG_1128.JPG
 

I sociala medier

På Instagram och Facebook uppdaterar jag dagligen om träning, framsteg, baksteg, sockersug, mentorskap och livet däremellan.
Följ mig gärna!